Posts

Showing posts from April 26, 2016

BENGKEL INSPIRASI GUAMAN SYARIE III

Image
SLOT KEDUA: Peluang Kerjaya sebagai Pegawai Syariah dan Peguam Syarie PANEL : Ahmad Shauqie bin Zainal Abidin Seseorang manusia yang lemah dan tidak berdaya untuk mempertahankan diri memerlukan seorang pembela bagi menegakkan keadilan di pihaknya.
Maka,seorang peguam mempunyai obligasi untuk membantu seseorang yang memerlukan bantuan ini dan akan memberikan khidmat guaman kepada pelanggannya untuk memenuhi harapan dan permintaan mereka.
Oleh itu,bidang guaman bukan hanya terletak di mahkamah tetapi masih luas lagi bidangnya. Tidak kiralah anda di bidang syariah,muamamalat,dan ekonomi. Jom sahabat. Peluang kerjaya masih terbuka untuk anda!
Bersama kami di BIGS III,
7 MEI 2016 ini (SABTU) dengan tema
"Syariah Dilestari, Integreti Dikagumi", hanya di Mu'tah.
"Mendukung Syariah, Menegak Keadilan" ::Membangun Mahasiswa M.U.S.L.I.M Kelas Pertama::

BENGKEL INSPIRASI GUAMAN SYARIE III

Image
SLOT PERTAMA : Mahkamah Syariah dalam Sistem Perundangan Negara PANEL : Ubaidillah Asyraf bin Ahmad Shokeri
Bagi pengamal undang-undang syarie, mengenali Mahkamah Syariah secara dekat bukan saja menjadi satu kemestian, bahkan merupakan satu tanggungjawab hakiki seorang peguam syarie untuk mengetahui struktur Mahkamah Syariah terutamanya dari segi hirarki dan bidangkuasa mahkamah, kerana amanah yang dipikul dalam mengendalikan kes yang dipertanggungjawabkan kepadanya oleh pelanggan akan akan menjadi sia-sia kerana kegagalannya memahami atau mengenali Mahkamah Syariah secara khusus. Bersama kami di BIGS III, JANGAN LUPA ISI SPREADSHEET di bawah grin emoticon https://docs.google.com/forms/d/1CmgSvCWH7uRUDlF-FhCjrdVZy99hGZlohM_lOzYDI8E/viewform?ths=true&edit_requested=true#responses 7 MEI 2016 ini, dengan tema
"Syariah Dilestari, Integriti Dikagumi", hanya di Mu'tah. "Mendukung Syariah, Menegak Keadilan"
::Membangun Mahasiswa M.U.S.L.I.M Kelas Pertama::